Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов проблем с Алфата - парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов проблем с Алфата - парно

Нещо не ми върви с тази Алфа. Днес пускам парното на макс и духа студено, връщам на 31 градуса пак студено. Гася двигателя, паля и на 31 градуса задуха топло, не колкото трябва но топло. Че имам проблем с термостата съм сигурен, защото като запаля Реното 19 на жена ми и след половин километър започва да духа хладно, а Алфата 5 км. градско и духа топло колкото Реното за половин километър.
    Дайте идея какъв е проблема .
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
    EX...Fiat Tempra 1.6

Първоначално публикувано от miraco Покажи съобщение
    Нещо не ми върви с тази Алфа. Днес пускам парното на макс и духа студено, връщам на 31 градуса пак студено. Гася двигателя, паля и на 31 градуса задуха топло, не колкото трябва но топло. Че имам проблем с термостата съм сигурен, защото като запаля Реното 19 на жена ми и след половин километър започва да духа хладно, а Алфата 5 км. градско и духа топло колкото Реното за половин километър.
    Дайте идея какъв е проблема .
    Вържи на диагностика модула на климатроника и го прекалибрирай.
    Ако очакваш да загрява като бензинката, няма да стане. JTD-тата са "студени" двигатели. Бавно и трудно загряват и бързо се охлаждат.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Как се прекалибрирва климатроника. Мога ли сам да го направя или трябва сервиз.
      Last edited by miraco; d.m.y г., 20:53.
      EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Хаиде колеги дайте съвет...как се прекалибрира климатроника.
        Стана студено вече а Алфата напълно отказа да
        духа топло.
        EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Виж първо дали въобще се движат клапите, че може и моторче да е заминало. Ако се движат, в диагностиката трябва да има процедура за калибриране. Следваш стъпките и те така.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Клапите работят....поне така мисля. Има моменти в който почва да духа топло.
            EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Начи си за термостат батка.Когато духа студено,форсирай я на място около 5мин. с 3500 оборота,стане ли баня си за термостат.
              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от miraco Покажи съобщение
                Клапите работят....поне така мисля. Има моменти в който почва да духа топло.
                Или работят или не! Погледни под жапката в ляво моторчето - долното дали се върти като променяш температурата. Трябва да прави пълен ход по чертичките. Калибрира се като махнеш 1 клема на акумулатора и пак я закачиш или с мултиекускан + кабел
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                X